CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2186

RCA-ul este pentru tine, nu pentru altii!

rca

Foarte multi soferi se gandesc ca polita obligatorie de asigurare de raspundere civila auto nu le ofera lor insisi despagubiri in caz de accident, ci doar celor prejudiciati. In consecinta, singura lor grija atunci cand isi incheie asigurarea RCA este sa gaseasca cea mai ieftina polita.
 
Rationamentul lor este pe cat de simplu, pe atat de fals, intrucat  ar trebui sa isi puna problema daca asiguratorul care vinde polite RCA, la preturi foarte mici, poate sa acopere corespunzator riscurile asumate.
 
"Ce-mi pasa mie ca asiguratorul de la care am cumparat polita RCA nu-l despagubeste pe cel pe care l-am lovit cu masina?", par sa-si spuna acesti soferi.
 
Lucrurile nu stau insa chiar asa. Rolul primordial al asigurarii RCAeste de a oferi protectie financiara soferilor vinovati de accidente, care ar trebui sa-i despagubeasca din buzunar pe cei pe care i-au accidentat.
 
Potrivit legislatiei in vigoare si noului Cod Civil , atunci cand asiguratorul RCA intarzie sau refuza sa-l despagubeasca pe cel prejudiciat, iar pagubitul da in judecata societatea de asigurari, in instanta este chemat si soferul vinovat de accident, ceea ce inseaamna pentru acesta neplaceri, stres si mai ales timp pierdut
 
Tocmai pentru a evita aceste neplaceri este recomandat sa nu ne uitam doar la pret atunci cand incheiem polita obligatorie RCA, ci si la calitatea serviciilor, precum si la reputatia asiguratorului de la care cumparam asigurarea.