CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2306

Seceta – principalul risc pentru culturile agricole de camp

Din punctul de vedere al acoperirii prin asigurare a riscurilor climatice, mare parte a fermierilor ar prefera ca asigurarea sa acopere pierderea de productie in defavoarea cheltuielilor efectuate, conform unui studiu al  Groupama intitulat „Barometrul riscurilor pentru fermieri”.

Peste 90% dintre fermierii participanti la studiul ce a stat la baza barometrului au identificat seceta ca fiind fenomenul climatic care poate avea cel mai mare impact negativ asupra afacerilor lor.

Astfel, crearea si/sau reabilitarea sistemulului de irigatii trebuie sa fie elementul principal al strategiei adoptate de catre statul roman in vederea sprijinirii sectorului agricol. Existenta si functionarea sistemului de irigatii va atenua o parte din efectele secetei, ramanand de rezolvat doar situatiile exceptionale pentru care societatile de asigurare pot veni cu solutii.

Chiar de anul acesta, pe piata din Romania a aparut primul produs de asigurare pentru acoperirea daunelor produse de seceta, produs care prezinta un real interes pentru fermieri.

Pentru mai multe detalii privind asigurarea care acopera riscul de seceta, ne poti contacta pe adresa de email: mariana.manole@raiffeisen.ro.

Sursa: Barometrul Riscurilor Fermieri - Groupama Asigurari