CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2240

Asigurarea care nu te lasa in paguba cand ai dauna totala la masina

paguba

Este un lucru cunoscut ca masinile noi incep sa se uzeze din clipa in care incepi sa le folosesti. Practic, valoarea autovehiculului incepe sa scada din clipa in care ai bagat pentru prima oara cheia in contact.
 
Daca avem ghinionul ca masina noastra sa sufere o dauna totala, prin distrugere sau prin furt, asiguratorul CASCO va tine cont de uzura si ne va plati drept despagubire doar valoarea la zi a masinii, din care scade, eventual, valoarea epavei.
 
Pentru a compensa diferenta dintre despagubirea Casco si valoarea de factura sau valoarea de nou a masinii exista asa-numita polita de asigurare GAP (Guaranteed Automobile Protection).
 
Acest tip de polita este recomandat pentru autoturismele si autoutilitarele finantate in leasing. .In cazul producerii unei daune totale, asigurarea GAP acopera diferenta dintre valoarea de factura a autovehiculului si valoarea despagubirii incasate pe polita Casco.
 
Exemplu: o masina noua cu valoare de 15.000 euro inscrisa pe factura. Potrivit grilei de uzura a asiguratorului, valoarea masinii scade in al doilea an de asigurare la 12.000 de euro, suma care reprezinta valoarea asigurata in anul respectiv.
In cazul producerii unei daune totale in anul doi de asigurare, asiguratorul Casco va calcula despagubirea astfel: din valoarea la zi a masinii (12.000 euro) va scadea valoarea epavei (estimata sa spunem la 1.800 euro), rezultand o despagubire de 10.200 euro.
Daca incheiem si o polita GAP odata cu cea Casco, vom recupera si diferenta dintre valoarea de factura si valoarea la zi a masinii.
 
In exemplul nostru, valoarea despagubirii acordate pe polita GAP va fi chiar de 3.000 de euro, reprezentand diferenta dintre valoarea de factura (15.000 euro) si valoarea la zi a masinii (12.000 euro).
 
Polita GAP este utila si recomandata in mod special celor cu masini luate in leasing pentru ca, in caz de dauna totala, pentru a beneficia de o suma suplimentara pe care o puteti folosi ca avans pentru achizitionarea unei noi masini.