CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2246

Asigurarea medicala de calatorie este mai cuprinzatoare decat cardul european de sanatate

calatorie

Inainte de a pleca in strainatate, ca o alternativa mai acoperitoare a cardului european de santate, este bine sa luam in calcul toate riscurile cu care ne putem confrunta si sa achizitionam o polita de asigurare de calatorie,  pentru a acoperi cheltuielile neprevazute cu ingrijirea sanatatii.
 
De la aderarea Romaniei la UE, toate persoanele asigurate in sistemul public de sanatate pot solicita eliberarea cardului european de sanatate. Insa va recomandam ca, in plus, sa incheiati  si o asigurare medicala privata de calatorie. Serviciile si beneficiile asigurate prin polita de asigurare de calatorie sunt mai extinse decat cele de care beneficiem in baza cardului european de sanatate:
 
·         Cardul european de sanatate se acorda doar persoanelor asigurate in sistemul medical public si care fac dovada ca sunt la zi cu plata contributiilor obligatorii de asigurare. Cei neasigurati in acest sistem trebuie sa incheie o asigurare medicala de calatorie.
·         Cardul european de sanatate da acces doar la servicii si proceduri medicale efectuate in unele unitati sanitare publice din statele UE in care calatorim. In schimb, o polita medicala de calatorie ofera acces si la clinici si spitale private.
·         In baza cardului european de sanatate, sunt gratuite doar unele tratamente si proceduri stabilite prin legislatia fiecarei tari. Restul trebuie achitate din buzunar de posesorul cardului, iar informatiile privind tratamentele acoperite nu sunt usor accesibile si sunt prezentate in limba fiecarei tari. In baza politei de asigurare de calatorie, toate serviciile medicale indemnizate de asigurator, precum si cele care sunt excluse, sunt clar specificate in conditiile politei, bineinteles, in limba romana.  
·         Procedura de accesare a serviciilor medicale in baza unei polite de asigurare de calatorie este simpla, existand un call center care poate fi apelat 24 de ore din 24 si care va comunica pasii de urmat in cazul unui eveniment nefericit si va ajuta cu indrumari si programari catre cea mai apropiata unitate medicala.
 
Recomandarea noastra este de a nu pleca la drum fara o asigurare de calatorie, pentru a avea un voiaj linistit!