CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2207

Asigurarile de sanatate incheiate in baza unor informatii eronate sau cu omisiuni nu sunt despagubite

sanatate

Asa cum am mentionat cu ocaziile precedente, ne propunem sa iti detaliem cateva situatii inedite, care te pot pune in imposibilitatea de a fi despagubit. In cele ce urmeaza, vom detalia un caz aferent unei polite de asigurare de sanatate.
Ne-am confruntat cu situatia in care, inainte de a incheia asigurarea de sanatate, Asiguratul a omis (voit sau din greseala) sa declare vizitele recente avute la un medic specialist (neavand un diagnostic clar la momentul respectiv).
Dupa incheierea politei, Asiguratul a frecventat iar medicul si a depus la Asigurator chitantele in vederea decontarii cheltuielilor medicale respective. Cum in formularul medical erau mentionate toate datele pe care medicul le-a strans pe parcursul controalelor medicale, fiind dovedite astfel vizitele la medic efectuate anterior incheierii politei pentru aceeasi conditie medicala, Asiguratorul a refuzat achitarea despagubirii si reinnoirea politei de asigurare pe motiv de „nedezvaluire de informatii".
Pentru a fi ferit de astfel de incidente, tine evidenta vizitelor la medic, fie el generalist sau specialist, si nu uita ca orice omisiune sau informatie neadevarata poate duce la refuzul Asiguratorului de a te despagubi si / sau de a-ti reinnoi polita de asigurare.