CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2315

Asigurarile de sanatate pentru angajati. Avantaje pentru salariati si companii

angaja

Sistemul public de sanatate se confrunta, in prezent, cu o serie de probleme extrem de grave si din acest motiv tot mai multe persoane prefera sistemul privat de sanatate. In plus, studii recente arata ca acordarea unei asigurari de sanatate angajatilor reprezinta unul dintre cele mai dorite beneficii de catre salariati.

Managerii cu experienta stiu ca performanta unei companii depinde, intr-o masura foarte mare, atat de sanatatea angajatilor, cat si de eforturile de recompensare a salariatilor. Atunci cand angajatii sunt sanatosi si primesc si recompense, pe langa salariu, afacerea cunoaste o dezvoltare sustenabila.

Asigurarea de sanatate reprezinta unul dintre beneficiile suplimentare dorite si foarte apreciate de catre salariati, avand o contributie semnificativa la fidelizarea si motivarea acestora.

Ce servicii medicale includ asigurarile pentru angajati?

Prin anexarea cat mai multor clauze la contractele de asigurare de accidente destinate angajatilor, se poate ajunge la o serie extinsa de servicii medicale, de la simple analize si consultantii la medici specialisti, pana la investigatii complexe, spitalizare si interventii chirurgicale complicate. De asemenea, unele asigurari includ si tratamente stomatologice.

Un avantaj important al asigurarii pentru angajati este reprezentat de faptul ca se poate opta, suplimentar, pentru asigurarea membrilor familiei (sot, sotie, copii), asigurandu-le astfel acestora accesul la servicii medicale de inalta calitate.

Avantaje pentru companii

Pentru companii este avantajos sa acorde astfel de asigurari intrucat acestea sunt deductibile fiscal.

Codul fiscal prevede ca asigurarea de sanatate pentru angajati este deductibila in limita sumei de 400 de euro pentru un angajat intr-un an de zile. Aceasta suma a fost majorata la inceputul lui 2016, in trecut suma deductibila fiind de 250 de euro.

Un alt avantaj al unei asigurari de grup este pretul mai redus al acesteia decat in cazul in care polita ar fi achizitionata individual.