CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2245

Asiguratorul tau Casco se poate judeca cu statul daca iti avariezi masina din cauza gropilor din sosele

dauna

Multi dintre noi am avut ghinionul de a ne avaria masina in gropile din sosele si am fost nevoiti sa scoatem din buzunar bani seriosi pentru reparatii, ca sa nu mai vorbim de inconvenientul de a nu ne putea folosi masina. Recuperarea cheltuielilor cu reparatiile, in urma unui astfel de incident, este la randul ei dificila si costisitoare. De cele mai multe ori, primariile responsabile cu intretinerea drumurilor publice nu accepta sa te despagubeasca pe cale amiabila, invocand diferite pretexte, cum ar fi lipsa banilor din buget. Sa dai in judecata autoritatile locale presupune cheltuieli in plus cu avocati si taxe de timbru, dar si sa te „inarmezi” cu foarte multa rabdare, intrucat termenele de judecata sunt extrem de indelungate si dureaza pana iti recuperezi banii platiti in service si cheltuielile de judecata. Chiar si dupa o sentinta favorabila definitiva si irevocabila, trece ceva timp pana la punerea ei in executare.
 
Cel mai convenabil este sa detii o polita de asigurare facultativa Casco, intrucat aceasta acopera si daunele materiale survenite ca urmare a starii infrastructurii rutiere. In astfel de situatii, dupa producerea evenimentului trebuie anuntat imediat asiguratorul. Acesta va trimite un inspector de dauna care va verifica nu doar starea masinii, ci va examina si groapa care a cauzat prejudiciul, fotografiind-o si efectuand masuratori.
 
Compania de asigurari plateste despagubirea cuvenita asiguratului, iar dupa aceea da in judecata primaria responsabila pentru a-si recupera cheltuielile. In acest fel, soferii cu asigurare Casco nu mai sunt nevoiti sa treaca printr-un proces birocratic si costisitor.