CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2232

Atentie la avariile preexistente cand va faceti Casco!

casco

Este bine sa stiti ca, inainte de incheierea unei polite Casco, asiguratorul verifica intotdeauna vehiculul pe care urmeaza sa il asigure. Scopul este de a sti care este starea vehiculului la data inceperii asigurarii. Aceasta verificare se numeste inspectie de risc.
 
In cursul inspectiei de risc, daca reprezentantul societatii de asigurare descopera ca vehiculul prezinta deja o serie de avarii, le va nota in raportul de inspectie al vehiculului, raport care va face parte din polita de asigurare Casco.
 
Este foarte important de retinut ca, in cazul producerii unui risc asigurat pe polita Casco, asiguratorul nu plateste despagubiri pentru avariile preexistente, adica pentru avariile constatate la efectuarea inspectiei de risc. Acest lucru este mentionat intotdeauna in conditiile de asigurare care fac parte din contractul de asigurare Casco: "Nu sunt cuprinse in asigurare si, deci, nu se acorda despagubiri pentru pagubele produse acelor parti componente ale autovehiculului ce erau avariate la incheierea asigurarii si sunt mentionate in raportul de inspectie al acestuia, care nu au fost remediate de asigurat si constatate de asigurator pana la data producerii riscului asigurat", este formularea-tip din conditiile de asigurare Casco.
 
Va recomandam sa remediati pe cheltuiala proprie eventualele avarii constatate de asigurator la inspectia de risc, inainte de incheierea politei de asigurare Casco, iar dupa efectuarea reparatiilor sa efectuati o noua inspectie de risc.