CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2247

Cand iti inunzi vecinii, este mai bine sa ai o asigurare care sa plateasca despagubirile

vecin

Oricat de prudenti si prevazatori am fi (sau ne-am considera), nu suntem niciodata total feriti de riscuri. De exemplu, se poate sparge o teava de apa la noi in apartament, sa ii inundam pe vecini, sa ne dea in judecata si sa fim obligati sa-i despagubim. Sau obiecte din  balconul nostru pot cadea peste masina unui colocatar in timpul unei furtuni. Aceeasi poveste. Suntem buni de plata.
 
Pentru situatii precum cele descrise mai sus, nu este suficient sa ne asiguram locuinta si bunurile proprii pentru a ne proteja de cheltuieli neprevazute. Este bine sa avem si acoperire de raspundere civila fata de terti.
 
Aceasta acoperire poate fi inclusa pe polita de asigurare facultativa a locuintei. Unii asiguratori includ automat acest risc pe politele lor, iar altora trebuie sa le solicitam punctual aceasta acoperire, care ne va fi oferita contra unei prime suplimentare.
 
Clauza de raspunderea civila fata de terti inclusa pe politele facultative de locuinta este acoperita in limita unui plafon financiar. Cu alte cuvinte, este fixata o limita de raspundere a asiguratorului pentru acest risc, limita ce variaza in general intre 1.000 si 5.000 de euro. Asta inseamna ca firma de asigurare ii va despagubi pe vecini sau terti pentru daunele de care noi raspundem, in limita acestui plafon. In cazul in care dauna depaseste aceasta limita, diferenta va trebui sa o suportam noi.
 
In concluzie, va recomandam sa aveti in vedere clauza de raspundere civila fata de terti la incheierea politei de asigurare facultativa a locuintei.