CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2314

De ce este utila asigurarea de calatorie?

calatorie

Perioada concediilor de vara se apropie cu pasi repezi si multe persoane se intreaba daca este necesar sau nu sa isi cumpere o asigurare de calatorie cand pleaca in vacanta in strainatate. Vacanta ar trebui sa fie o perioada in care ne relaxam si ne odihnim, iar pentru aceasta este recomandat sa ne gandim inainte cum vom face fata anumitor neplaceri, precum riscul de a ne imbolnavi sau de a ne accidenta.

Asigurarea de calatorie in strainatate reprezinta un pachet complet de asigurare in caz de accidente sau boala survenite neasteptat in timpul calatoriei.

Ce include o asigurare de calatorie?

In limita sumei asigurate, polita acopera cheltuielile pentru consultatie, diagnosticare, tratamente, medicamente cumparate pe baza prescriptiei medicului, interventii chirurgicale urgente, transportul la cel mai apropiat spital, transferul pacientului in tara.

O alternativa mai putin acoperitoare a asigurarii medicale de calatorie este cardul european de sanatate. Acesta este eliberat, la cerere, de Casa de Asigurari de Sanatate de care apartineti si va ofera dreptul de a primi serviciile medicale necesare in timpul sederii temporare intr-o tara membra a Uniunii Europene.

Cardul ofera accesul la serviciile medicale in cadrul unitatilor publice, conform legislatiei locale, la fel ca o persoana asigurata care locuieste in tara pe care o vizitezi.

Spre deosebire de cardul european de sanatate, asigurarea ofera o serie de avantaje, printre care se numara faptul ca asistenta medicala nu este acordata doar in spitalele publice, ci si in spitalele private. Asigurarea medicala de calatorie acopera si cheltuielile de repatriere sau transportul de urgenta in Romania.

La ce trebuie sa fim atenti cand cumparam o asigurare de calatorie?

Si in cazul asigurarilor de calatorie exista o serie de excluderi la care trebuie sa fiti atenti. De exemplu, majoritatea asigurarilor nu includ accidentarile sau imbolnavirile daca acestea s-au produs ca urmare a practicarii unor sporturi extreme precum parasutism, zborul cu parapanta, bungee-jumping, scufundari.

De asemenea, trebuie sa fiti atenti si daca asigurarea include si urgentele stomatologice, mai ales ca acestea se numara printre cele mai comune probleme care apar in concediu. Insa, precizam ca sunt acoperite doar urgentele stomatologice, precum durerile de dinţi sau masele si extractiile dentare de urgenta.

Cum se platesc despagubirile?

Pentru plata despagubirilor, trebuie sa pastrati toate documentele justificative, in original, care fac dovada costurilor medicale efectuate pe durata calatoriei. Aceste acte se depun la asigurator in vederea deschiderii dosarului de dauna si plata despagubirii.

Va dorim concediu plăcut şi multă sănătate!