CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2211

Nu intra cu masina pe drumuri cu restrictii de gabarit, polita Casco nu „vine” cu tine!

gabarit

Regulile de circulatie trebuie respectate in orice situatie. Ele nu ne ajuta doar la prevenirea accidentelor, ci si de pierderi financiare irecuperabile. Astfel, in unele cazuri, nerespectarea regulilor si indicatoarelor de circulatie are ca rezultat, in caz de accident, refuzul asiguratorilor Casco de a acorda despagubiri, intrucat aceste situatii sunt pevazute in capitolul „Excluderi” din conditiile de asigurare.
 
Unele dintre aceste situatii ii vizeaza direct pe proprietarii si pe soferii de autovehicule mari, cum ar fi camioanele, TIR-urile, basculantele sau cisternele. Nu sunt putine cazurile in care se produc pagube din cauza faptului ca, de exemplu, soferii ignora semnele rutiere cu privire la restrictiile de inaltime de pe anumite drumuri sau inaintea trecerii pe sub poduri. Iar ulterior, constata ca nu isi pot repara vehiculul in baza politei Casco, pentru ca asiguratorii nu acorda despagubiri in aceste de cazuri.
 
Astfel de situatii sunt de regula mentionate in mod expres in conditiile de asigurare aferente politei Casco, la capitolul privind riscurile excluse. Conform conditiilor respective, asiguratorii resping dosarele de dauna in care prejudiciile au aparut ca urmare a utilizarii vehiculului pe sectoare de drum sau in zone interzise circulatiei autovehiculelor, sau ca urmare a patrunderii in zone cu restrictie de gabarit si care prezinta un pericol iminent de avariere.
 
Asadar, respectati regulile de circulatie pentru a fi despagubit in baza politei de asigurare casco.