CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2321

Stii ca iti poti repara masina in baza propriei polite RCA?

rca

Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) care reglementeaza asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule (RCA), publicata in Monitorul Oficial in data de 19 septembrie a.c., aduce imbunatatiri in ceea ce priveste cererea de despagubire.

Astfel, la articolul 19 (Cererea de despagubire), punctul 1, se specifica faptul ca persoana prejudiciatare dreptul sinainteze cererea de despagubire catre asiguratorul RCA  a soferului vinovat sau catre propriul asigurator RCA in cazul compensarii directe, in cazul producerii unui risc acoperit prin asigurarea RCA sau catre BAAR, in cazul producerii unui risc acoperit de acesta in conditiile prevazute de prezenta Ordonanta de Urgenta. 

Aceasta noua reglementare prezinta urmatoarele avantaje:

- in cazul in care esti pagubit intr-un accident rutier in care este implicat inca un autoturism, poti sa iti repari autoturismul pe propriul RCA, iar asiguratorul tau o sa se intoarca impotriva asiguratorului RCA al vinovatului pentru recuperarea despagubirii platite;

- in cazul in care soferul vinovat are polita RCA la un asigurator care are intarzieri la plata despagubirilor aferente dosarelor de dauna, posibilitatea de a repara masina in baza propriei polite RCA grabeste procesul de despagubire.

Punctul 2 al aceluiasi articol, vine cu noutatea faptului ca nu mai este necesar sa depunem la dosarul de dauna originalul cererii de despagubire. Aceasta se poate transmite si prin mijloace electronice.