CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2182

Soferi, atentie la soti, sotii si la colegii de serviciu!

sofer

Polita obligatorie de asigurare a raspunderii civile auto (RCA) nu ne despagubeste in orice situatie in care avem nesansa de a suferi o paguba materiala din vina altui sofer. Este bine sa cunoastem cazurile in care asiguratorii RCA sunt indreptatiti sa refuze despagubirea.
 
In cazul nefericit in care doi soti conduc masinile personale si se produce un accident intre ei, asiguratorul RCA al vinovatului nu il va despagubi pe pagubit. Normele RCA in vigoare prevad ca asiguratorul nu acorda despagubiri in cazul in care bunul avariat si vehiculul asigurat fac parte din patrimoniul comun al sotilor.
 
De asemenea, nu se acorda despagubiri in cazul in care doi angajati ai aceleiasi firme, conducand masini de serviciu apartinand companiei respective, intra, din vina unuia dintre ei, in coliziuni unul cu celalalt, din care rezulta daune materiale.
Potrivit normelor RCA in vigoare, nu se acorda despagubiri pentru prejudiciile aduse bunurilor unei persoane juridice daca au fost provocate de un vehicul asigurat RCA aflat in proprietatea aceleiasi persoane juridice si care este condus de un prepus al aceleasi persoane juridice.
 
Sfatul nostru este sa circulati cu prudenta si sa evitati pe cat posibil producerea unui eveniment in care sunt implicati membrii familiei sau colegii de serviciu.