Atentie la costul transplantului de celule stem recoltate la nastere!

familie

In ultimii ani, tot mai multi parinti decid sa recolteze, la nasterea copiilor lor, celule stem. Putina lume stie insa ca, in cazul in care utilizarea celulelor stem recoltate la nastere devine necesara, costul transplantului nu este inclus.
 
Operatia de transplant este o interventie costisitoare ce poate ajunge pana la 100.000 de euro. In aceste conditii, este limpede ca un transplant de celule stem constituie un efort financiar semnificativ pentru orice familie. Din fericire, exista produse de asigurare de sanatate care acopera aceste costuri Acestea pot fi produse specifice special create sau care acopera costul transplantului ca si beneficiu integrat intr-o polita de asigurare de sanatate.
 
O astfel de asigurare acopera pe langa cheltuielile cu interventia de transplant si cheltuielile necesare pentru transportul adecvat al celulelor stem de la banca depozitara catre unitatea medicala in cadrul careia se va efectrua transplantul.
 
Pentru a fi informat corespunzator, va recomandam ca in momentul incheierii contractului de recoltare al celulelor stem sa solicitati si informatii cu privire la costul transplantului.