CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2292

Asigura-i copilului tau un start bun in viata!

copil

Orice parinte isi doreste ca viitorul financiar al copiilor sai sa fie cat mai sigur. Cel mai simplu si la indemana este sa pui bani deoparte sau la banca intr-un depozit, pentru varsta la care copilul tau va pleca la studii sau se va muta singur. Problema este ca, in aceasta perioada, dobanzile la depozitele bancare sunt extrem de scazute.
 
Depozitele pe termen lung si foarte lung nu prea sunt atragatoare in Romania. De asemenea, sa pui pur si simplu bani intr-un cont, e riscant pentru ca exista oricand tentatia si posibilitatea retragerii lor pentru diverse cheltuieli, care par urgente intr-un moment sau altul. Aceste probleme dispar sau sunt diminuate daca parintii aleg sa economiseasca printr-o polita de asigurare de viata cu componenta de economisire conceputa special pentru copii.
 
O astfel de asigurare se contracteaza pe termen lung, pana la o anumita varsta a copilului, de exemplu 18 ani. Polita de asigurare poate fi incheiata fie de catre unul dintre parinti, fie de ambii parinti.
 
La maturitatea politei de asigurare, copilul va dispune de o suma asigurata garantata la care se vor adauga beneficii suplimentare, rezultate din profiturile generate de investitiile efectuate de asigurator. Unele companii de asigurari acorda chiar si bonusuri pentru plata, la timp, a tuturor primelor de asigurare. In acest fel, poti pune bani deoparte pentru copiii tai, cu dobanda garantata si fara tentatia de a retrage banii din cont.
 
Fiind vorba de o polita de asigurare, avantajul este ca ofera si acoperire pentru  anumite riscuri. In cele mai multe cazuri, riscurile acoperite sunt legate de spitalizare si interventii chirurgicale legate de tratamentul necesar in urma unui accident. Pe aceeasi polita se poate include si o clauza de exonerare de la plata primelor de asigurare, in cazul nefericit in care unul sau ambii parinti contractanti decedeaza sau raman invalizi ca urmare a unui accident. In astfel de conditii, copilul va primi suma asigurata asa cum este stabilit in polita, chiar daca primele de asigurare nu au mai fost platite ca urmare a evenimentului respectiv.
 
Noi consideram ca acest tip de asigurare are beneficii mai mult decat considerabile pentru sustinerea drumului in viata al copiilor si le recomandam cu toata increderea. Pentru a gasi produsul potrivit, va rugam sa ne contactati la adresa de email Angelina.Enache@raiffeisen.ro.