CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2222

Ce protectie poti avea in caz de rapire pentru rascumparare?

rapire

Deplasarile in interes de serviciu se pot dovedi a fi periculoase, mai ales atunci cand au loc in state instabile din punct de vedere politic sau cu un grad ridicat de infractionalitate. Unul dintre riscurile importante in cazul unor asemenea deplasari este cel de rapire a personalului aflat in delegatie, in vederea solicitarii de rascumparari financiare, prin amenintare si santaj.
 
Intr-o astfel de situatie, pentru orice companie, este esentiala protejarea vietii si integritatii fizice a angajatilor aflati in pericol, dar si a activelor si banilor societatii. In acest scop, este foarte utila o polita de asigurare care sa acopere riscurile de rapire si extorcare. Pe baza unei astfel de polite, asiguratorul plateste suma de bani solicitata de rapitori pentru eliberarea angajatilor luati prizonieri, oferind totodata consultanta si asistenta directa in negocierea  recompensei si a conditiilor de eliberare a celor rapiti.
 
De regula, un astfel de contract de asigurare prevede o limita maxima de despagubire, adica asiguratorul plateste suma solicitata de rapitori pana la un anumit plafon, restul cazand in sarcina companiei asigurate. In functie de aceasta limita maxima de despagubire se stabileste si valoarea primei de asigurare.
 
O polita de rapire si rascumparare poate include si servicii suplimentare, precum acoperirea costurilor implicate de extorcare, de asistenta medicala sau de angajarea unor garzi de corp pentru personalul care prezinta risc de rapire la deplasarea in zone periculoase.