CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2210

Ce se intampla daca pe polita RCA sunt mentionate date eronate?

eronate

A gresi este omeneste. Se poate intampla ca, la incheierea politei RCA, seria de sasiu a vehiculului asigurat sa fie completata gresit. Acest lucru poate crea dificultati in ceea ce priveste identificarea vehicului asigurat. Se pune intrebarea: este valabila o polita RCA in cazul in care seria de sasiu a vehiculului este completata gresit? In caz de dauna, se vor acorda despagubiri persoanelor prejudiciate?
 
Se vor acorda despagubiri, insa este necesara emiterea  unui duplicat al politei RCA, prin care seria de sasiu a vehiculului asigurat sa fie corectata.
 
De altfel, acest lucru este valabil si in cazul altor date tehnice completate eronat pe polita RCA, ca de exemplu: masa maxima autorizata, capacitatea cilindrica etc..  Astfel de inadvertente, intre datele tehnice de pe certificatul de inmatriculare al vehiculului si cele de pe polita RCA mai pot crea o problema, si anume:  vehiculul asigurat poate fi incadrat, in mod incorect, in alta clasa de tarife a asiguratorului RCA decat cea corespunzatoare. In consecinta, asiguratul a platit, dupa caz, mai mult sau mai putin decat ar fi trebuit.
 
Dupa corectarea politei RCA, asiguratorul calculeaza diferenta de prima de asigurare de la data intrarii in vigoare a politei. In cazul in care prima platita de asigurat este mai mica decat tariful calculat cu datele corecte, asiguratul trebuie sa achite diferenta de prima catre asigurator. Daca prima platita este mai mare, asiguratorul va restitui asiguratului diferenta de prima, dupa ce acesta ii trimite o cerere in acest sens, insotita de acte doveditoare, respectiv certificatul de inmatriculare si / sau cartea de identitate a vehiculului.  
 
Recomandarea noastra este sa verificati cu atentie datele inscrise in polita dumneavoastra RCA, pentru a corecta imediat eventualele erori.