CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2228

Este terorismul un risc acoperit prin asigurare?

terorism

Din pacate, in ultima perioada, atacurile teroriste devin un risc din ce in ce mai mare in societatile occidentale. Recentele evenimente tragice din Franta demonstreaza ca acest risc nu mai este unul pur teoretic.
 
Este important sa stiti ca, in mod uzual, riscul de terorism este exclus din acoperire pe politele de asigurare - fie ca este vorba de asigurarea angajatilor, cladirilor, echipamentelor sau vehiculelor. Singura exceptie o pot reprezenta politele de asigurare de viata individuale, pentru care unele societati de asigurare nu exclud din acoperire riscul de terorism.
 
In acest context, companiile se pot proteja financiar pentru eventualele pierderi cauzate de  atacuri de tip terorist, prin intermediul unor polite de asigurare specializate sau prin extinderea acoperirii prin clauze suplimentare pe politele de asigurare de bunuri..
 
O astfel de acoperire pentru riscul de terorism poate aduce despagubiri pentru avarierea sau distrugerea bunurilor si pentru pierderile financiare rezultate din intreruperea temporara a activitatii in urma unui atac terorist.
 
In plus, unele societati de asigurare ofera, pe baza aceleiasi polite de asigurare pentru riscul de terorism, servicii de consultanta in luarea de masuri de securitate antiterorism de catre companii, evaluari de expunere la riscul de terorism, precum si servicii de management de criza in timp real in urma unui atac terorist.