CMSPortletBroker.$cloned.Articole.2230

Informatii utile atunci cand incheiem o asigurare de viata

viata

O buna informare este esentiala atunci cand vine vorba despre cumpararea unei polite de asigurare de viata. Este recomandat sa apelezi la consultanta specializata a unui broker in asigurari, care te ajuta sa intelegi cum functioneaza acest produs si care sunt variantele din care poti alege.
 
1. In primul rand trebuie sa clarifici care sunt nevoile tale de asigurare, dat fiind ca principalul beneficiu al unei asigurari de viata este acoperirea, pentru familie, a efectelor financiare ale unui deces neasteptat sau prematur.
 
2. Totodata, trebuie sa vezi ce pondere are venitul tau in venitul total al familiei, cate persoane depind financiar de tine si de ce mijloace financiare dispune familia pentru a achita cheltuielile generate de un eventual deces, precum si datoriile ramase neachitate.
 
3. Odata ce ai stabilit nevoile de asigurare, este bine sa compari diversele tipuri de polite de viata pentru a vedea care ti se potriveste cel mai bine. La modul general, exista trei tipuri principale de asigurari de viata: asigurare la termen, asigurare cu economisire si asigurare cu investitie (Unit-Linked).
 
4. Este intelept si totodata necesar ca, un program de asigurare de viata sa fie revizuit periodic, la cativa ani. Exista mai multe motive pentru aceasta revizuire. De exemplu, in perioade cu inflatie ridicata, este bine sa majorezi suma asigurata pe polita, pentru a compensa cresterile de preturi. Acelasi lucru este recomandat atunci cand numarul de persoane din familia ta creste.