CMSPortletBroker.$cloned.Comunicate.2294

EUROINS Romania Asigurare – Reasigurare SA a intrat in procedura de redresare financiara

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, in data de 14 octombrie 2015, ca inca un asigurator din piata autohtona sa intre in procedura de redresare financiara. Este vorba despre Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA (Euroins).
 
Euroins are in continuare dreptul de a desfasura activitatea de asigurare, de a emite polite si de a lichida daune, iar toate politele emise raman valabile pana la data expirarii.
 
Decizia ASF are la baza concluziile unui raport de control care a scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul insuficient al capitalului asiguratorului si al restabilirii indicatorilor prudentiali. Deschiderea procedurii reprezinta o masura prudentiala adoptata in vederea redresarii financiare a companiei de asigurari, in contextul cerintelor suplimentare de lichiditate si de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II.  
 
Euroins a inregistrat in primul semestru al acestui an subscrieri de prime in valoare totala de aproximativ 360 mil. lei si se pozitioneaza astfel pe locul 5 in topul asiguratorilor. Societatea are un portofoliu format in proportie de 95% din asigurari RCA, segment pentru care este lider, subscriind 26% din primele de asigurare RCA din piata locala.
 
Euroins nu este prima companie de asigurari care trece printr-un proces de redresare. In februarie 2014, Societatea de Asigurare – Reasigurare Astra SA a fost plasata in procedura de redresare financiara prin administrare speciala, iar in luna mai 2014, ASF a decis deschiderea procedurii de redresare finaciara, pe baza de plan, pentru Carpatica Asig SA.