Daca trebuie sa calatoresti in afara granitelor tarii, fie ca vorbim de business sau de relaxare, este important sa fii asigurat pentru orice cheltuieli medicale neprevazute.
De ce sa-mi asigur sanatatea?
Varsta, stilul de viata alert si stresant, mediul din ce in ce mai poluat ne afecteaza mai devreme sau mai tarziu pe fiecare dintre noi. Iar atunci cand ne imbolnavim sau suferim un accident avem de cele mai multe ori nu doar una, ci doua mari probleme: "UNDE NE TRATAM?” si „CU CE COSTURI?”. Iar de cele mai multe ori alegem sa fim tratati in functie de costul pe care ni-l putem permite in acel moment.
Goana dupa castiguri imediate si facile, odata cu iesirea dintr-o lunga perioada de comunism, a polarizat abrupt societatea romanesca din punct de vedere al veniturilor si implicit al posibilitatii materiale de a lansa o afacere proprie, situatie care explica si lipsa de apetit a romanilor pentru produsele financiare, asa cum este cazul asigurarilor de viata.
http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/163876/iulia-osman-raiffeisen-drama-pietei-de-asigurari.html
In luna noiembrie, Allianz-Tiriac a platit o indemnizatie in valoare de aproximativ 1,8 milioane Euro in contul unei polite de asigurare de bunuri apartinand persoanelor juridice (cladiri si mijloace fixe). Este una dintre cele mai mari indemnizatii platite de asigurator in ultimii ani unui client persoana juridica pentru acest tip de asigurare, polita fiind intermediata de catre Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare. Dauna, provocata de un incendiu produs in luna iunie a.c., care a distrus aproape in totalitate cladirea si bunurile asigurate, a fost solutionata operativ si transparent, clientul primind indemnizatia cuvenita intr-un timp foarte scurt, avand in vedere complexitatea daunei (ce necesita expertize tehnice si implicarea unor specialisti externi).
Din practica noastra curenta, s-au desprins cateva cazuri inedite in care, din pacate, asiguratii nu au putut fi despagubiti de catre asiguratori fie pentru ca riscurile produse, prin natura raritatii lor, nu erau acoperite de polita de asigurare, fie pentru ca asiguratii nu au putut indeplini toate conditiile pentru a fi despagubiti. Vrem aici sa va expunem aceste cazuri si sa va sfatuim, in calitate de consultanti in asigurari, in legatura cu ce este bine sa faceti pentru a preveni astfel de situatii neplacute.
In ultima vreme ne confruntam cu fenomene meteo extreme de tipul ploilor foarte abundente sau a furtunilor, care aduc cu ele mari cantitati de apa pe metrul patrat. Daca patrundeti cu autovehiculul intr-o astfel de zona indundata si se produce o avarie este posibil sa nu fiti depagubiti. Vom detalia in continuare un astfel de caz si cum putem evita o astfel de situatie neplacuta.
Un autotractor a fost avariat de un incendiu in timpul deplasarii. Soferul a vazut ca incepe sa iasa fum de sub capota, a tras pe dreapta si cu un extinctor a reusit sa stinga focul pana la aparitia pompierilor.
Dupa cum va spuneam si intr-unul dintre articolele precedente, va prezentam cateva situatii rare pe care le-am intalnit in practica noastra cotidiana si vrem sa va sfatuim cum sa nu ajungeti in aceste situatii neplacute, in care, in baza politei de asigurare, Asiguratorul NU va poate despabugi, pentru ca aceasta nu este valabila.
Legislatia romaneasca in vigoare prevede ca asiguratorii RCA ai soferilor vinovati de producerea de accidente rutiere soldate cu daune materiale, vatamari corporale sau decese sunt obligati sa plateasca despagubirile cuvenite persoanelor prejudiciate in aceste accidente in termen de maximum 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, in conditiile in care asiguratorii nu resping pretentiile de despagubire ale victimelor si nu se ajunge la proces in instanta.