CMSPortletBroker.$cloned.Comunicate.2313

Legea RCA, iarasi in Parlament. Polita RCA va putea fi suspendata sau incheiata pe o luna

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a retrimis propunerea de modificare a Legii RCA catre Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senatul Romaniei, care a fost initiatorul acestui proiect de lege.

Decizia a venit dupa ce Consiliul ASF si-a insusit si a aprobat, fara sa intervina pe fond, propunerile Grupului de lucru referitoare la armonizarea proiectului Legii RCA cu observatiile companiilor din piata.

ASF mai precizeaza ca propunerea legislativa este in continuare supusa amendamentelor rezultate din dezbaterea publica si din dezbaterea parlamentara.

Principala modificare realizata are in vedere faptul ca polita RCA va putea fi suspendata, la cererea asiguratului, pe perioada suspendarii dreptului de circulatie al vehiculului, conform prevederilor legale, sau pe perioada imobilizarii vehiculului.

Alte modificari ale Legii RCA sunt reprezentate de introducerea compensarii directe intre asiguratorii RCA, dar si de faptul ca polita RCA se va putea incheia si pe o perioada de o luna.

De asemenea, in ceea ce priveste prejudiciile materiale produse intr-un accident, indiferent de persoanele prejudiciate, limita de despagubire a fost stabilita la 1 milion de euro, iar pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire se stabileste la un nivel de 5 milioane de euro.

Autoritatile au adaugat in noul proiect de lege si faptul ca o victima nu va putea obtine mai mult de 500.000 de lei pentru vatamari corporale.